Edwin van der Sar, la terapie intensivă. Fostul mare portar a suferit o hemoragie cerebrală

Sursă foto: AFC Ajax
Edwin van der Sar/ Sursă foto: AFC Ajax

Legendarul portar olandez Edwin van der Sar se află la terapie intensivă după ce a suferit o hemoragie cerebrală, potrivit Sky News. El este tratat într-un spital din Croaţia, unde era în vacanţă.

Anunţul a fost făcut de clubul olandez Ajax, unde Edwin van der Sar a fost director executiv până acum câteva luni. „Edwin van der Sar a suferit vineri o hemoragie cerebrală.

În prezent, el se află în spital, în secția de terapie intensivă și este într-o stare stabilă. Vom transmite mai multe detalii când vom avea mai multe informații mai concrete”, este anunţul publicat de Ajax.

„Toţi cei de la Ajax îi urează lui Edwin însănătoşire grabnică. Ne gândim la tine”, a adăugat clubul din Eredivisie.

Van der Sar și-a început cariera la Ajax, unde a făcut parte din „generația de aur” a clubului, care a câștigat celebra Liga Campionilor în 1995.

Mai târziu, el s-a mutat pe echipa italiană Juventus, înainte de a se alătura echipei Fulham din Premier League în 2001.

După o perioadă de succes cu echipa Londrei, s-a mutat la Manchester United în 2005, unde a câștigat al doilea trofeu al Ligii Campionilor.

Considerat unul dintre cei mai buni portari ai generației sale – și de unii unul dintre cei mai buni din toate timpurile – Van der Sar a s-a reatrs din fotbalul profesionist în 2011 și s-a alăturat consiliului de administrație Ajax un an mai târziu, înainte de a deveni director executiv în 2016.

El a demisionat în mai, spunând că trebuie „să ia puțină distanță, să se odihnească și să facă alte lucruri”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: