Macron l-a primit pe omologul său german la un dineu la Palatul Elysee

La aproape două luni după ce şi-a anulat o vizită de stat în Germania, preşedintele francez Emmanuel Macron l-a primit joi pe omologul său german Frank-Walter Steinmeier la Paris, informează vineri dpa.

Steinmeier a sosit pentru un dineu la Palatul Elysee. Potrivit Biroului de presă al preşedintelui german, Steinmeier a fost invitat de Macron pentru a discuta despre relaţiile franco-germane, despre problemele europene şi despre o viitoare vizită de stat, potrivit Agerpres.

O astfel de vizită ar fi trebuit să aibă loc la începutul lui iulie, cu o oprire în Ludwigsburg în landul de sud-vest Baden-Wurttemberg, precum şi în oraşele Berlin şi Dresda. Însă, Emmanuel Macron şi-a anulat vizita printr-un scurt comunicat, din cauza protestelor din Franţa provocate de moartea unui tânăr în timpul unui control rutier.

Această vizită ar fi fost prima vizită de stat a unui preşedinte francez în Germania în ultimii 23 de ani. Ambele părţi au dat la acea dată asigurări că vizita va avea loc cât de curând posibil.

Steinmeier a fost însoţit în vizita sa la Paris de soţia sa Elke Budenberg. Soţia lui Macron, Brigitte, a participat de asemenea la discuţiile din timpul serii de joi. Brigitte Macron ar fi trebuit să-l însoţească pe soţul său în vizita de stat în Germania de la începutul lui iulie.

De asemenea, consultări franco-germane sunt programate la aibă loc la toamnă, în oraşul-port german Hamburg.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: