Elena Lasconi și-a dublat veniturile în 4 ani la primărie: de la 72.000 lei la 150.000 lei

Sursa foto: Elena Lasconi

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, nu s-a făcut remarcată cu niciun proiect important în Câmpulung, ci doar cu câteva șantiere. În ultimii 4 ani, aceasta a reușit să-și mărească propriul salariu, chiar dacă la capitolul realizări nu are nimic important.

Elena Lasconi câștiga anual 72.000 de lei înainte să devină primar în Câmpulung, iar cariera politică a ajutat-o să aibă un nivel de trai mult mai bun. Imediat cum a ajuns în primărie, salariul ei a crescut rapid. În 2022, Elena Lasconi câștiga anual 109.537 de lei. Salariul lui Lasconi era mai mare și decât salariul fostului primar, Ioan Liviu Țâroiu (PSD), care în 2019 avea un salariu de 81.860 de lei anual.

În 2023, cu inflația mare și criza energetică, Elena Lasconi s-a gândit să-și mai acorde o mărire de salariu. Astfel, salariul anual al primarului USR a ajuns la 116.515 lei, cu circa 7.000 lei mai mult decât în anul precedent.

Dar cea mai mare creștere pentru Lasconi a avut loc în ultimul an. În 2024, Elena Lasconi a declarat un salariu anual de 150.717 lei. În doar 12 luni, salariul primarului USR a crescut cu 34.202 lei, adică circa 3.000 de lei pe lună. În doar 4 ani de mandat, Lasconi aproape și-a dublat salariul anual comparativ cu cât primea fostul primar (81.860 lei). De asemenea, Lasconi câștigă de două ori mai mult la primărie decât avea în 2019 din televiziune. Edilul USR și-a crescut singur veniturile, pentru că decizia de mărire a indemnizației primarului depinde de primar.

Soțul lui Lasconi, instalat consilier

Chiar și soțul Elenei Lasconi s-a salvat cu politica. În 2019, Cătălin Teodor Georgescu câștiga doar 700 de lei pe lună, iar după ce Elena Lasconi a devenit primar, Cătălin Georgescu a fost angajat pe funcția de consilier juridic la grupul USR din Parlament.

În 2022, soțul Elenei Lasconi câștiga 51.548 de lei/an, în 2023 ajunsese la 71.311 lei/an, iar în 2024 a declarat 75.600 lei pe an. Un progres impresionant pentru Cătălin Georgescu, care înainte de 2020 se chinuia să supraviețuiască.

Mărirea salariilor din primărie

Elena Lasconi a fost foarte generoasă și cu bugetarii din Primărie, chiar dacă înainte să ajungă primar spune că aceștia aveau salarii foarte mari. Primarul USR a decis majorarea salariilor din Primărie, iar secretarul general al instituției câștigă mai mult decât primarul.

La început de 2024, înainte de alegerile locale, Lasconi a decis mărirea tuturor salariilor din primărie cu 15%. În urma acestui gest generos, secretarul general încasează 13.282 de lei/lună, aproape dublu decât încasa în 2018. Arhitectul-șef al Primăriei Câmpulung, unde nu se construiește nimic, are un salariu lunar de 13.282 de lei. Decizia lui Lasconi de a mări salariile în 2024 avea un efect electoral, pentru a-și asigura voturile acestora.

„În urmă cu trei ani spuneam ce salarii mari au funcționarii din Primărie. Dar nu e așa, credeți-mă!”, a spus Lasconi.

Primarul USR tocmai a recunoscut că, în urmă cu 3 ani, vorbea fără să cunoască salariile din primărie și fără să aibă nicio informație. Faptul că USR lansează fake news-uri nu mai surprinde pe nimeni. USR-iștii și-au construit mai multe campanii bazate pe minciuni care au fost imediat demontate de instituțiile statului. Dar ce credibilitate poate să aibă Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, dacă tocmai a recunoscut că uneori vorbește fără cunoască realitatea?

Primarul USR a reușit să se salveze și să-și dubleze veniturile în politică. De asemenea, soțul Elenei Lasconi primește un salariu de 10 ori mai mare decât cel pe care îl avea înainte de 2020.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: