Elevii laureaţi la olimpiadele internaţionale vor fi premiaţi la Teatrul Naţional

Sursa foto: Unsplash

Ministerul Educaţiei organizează, marţi, o festivitate de premiere a elevilor laureaţi la olimpiadele internaţionale pe discipline şcolare desfăşurate în anul 2023, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor de învăţământ în care elevii studiază.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa ministrului Educaţiei, Ligia Deca, la Teatrul Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti (sala „Ion Caramitru”), cu începere de la ora 11,00.

Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, vor fi premiaţi 138 de elevi olimpici care au obţinut 164 de medalii, premii şi menţiuni la 28 de olimpiade internaţionale şi olimpiade/concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori), 138 de profesori care i-au pregătit şi unităţile de învăţământ (71) de provenienţă. Dintre cei 139 de elevi merituoşi, 20 de elevi au obţinut 2, 3,4 sau 5 distincţii în competiţiile internaţionale.

Din totalul celor 164 de medalii/premii, elevii români au obţinut 6 medalii de aur absolut (cu punctaj maxim), 51 de medalii de aur/premii I, 55 de medalii de argint/premii II, 30 de medalii de bronz/premii III, respectiv 22 de menţiuni/diplome echivalente.

În conformitate cu prevederile legale privind stimularea performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei acordă elevilor medaliaţi, profesorilor care i-au pregătit şi unităţilor de învăţământ de unde provin elevii, diplome şi premii în bani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: