Elicoptere Black Hawk intervin pentru stingerea incendiilor forestiere din Mehedinţi şi Vâlcea

Sursa foto: Inspectoratul General al Aviaţiei

Două elicoptere Black Hawk intervin, duminică, pentru stingerea incendiilor forestiere produse în judeţele Mehedinţi şi Vâlcea. Ambele incendii se manifestă în zone extrem de greu accesibile, in tervenţia pompierilor fiind dificilă. În Mehedinţi, focul a izbucnit de vineri şi s-a extins pe mai mult de şapte hectare, incusiv la o pădure de salcâm.

”În aceste momente, 2 elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acţionează pentru stingerea incendiilor forestiere produse în judeţele Mehedinţi şi Vâlcea, în zone greu accesibile resurselor de intervenţie de la sol”, a transmis, duminică, Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv).

Sursa citată a precizatb că, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Mehedinţi, în zona localităţii Sviniţa, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 274 a reuşit să lanseze peste 17 tone de apă asupra zonelor cuprinse de incendiu.

Elicopterul 270 a început misiunea în zona localităţii Olăneşti, urmând să intervină pentru limitarea propagării şi lichidarea incendiului, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Vâlcea.

”Misiunile elicopterelor vor continua până când incendiile vor fi lichidate”, anunţă IGAv.

Incendiul din judeţul Mehedinţi a izbucnit de vineri şi se manifestă în zona localităţii Sviniţ

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: