Elisabeta Lipă: Probleme și obiective ANS

Sursa foto: Elisabeta Lipă

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre problemele pe care le-a găsit la ANS, ea menţionând că, în ceea ce priveşte bugetul, există promisiuni şi susţinere.

„Această agenţie, când am preluat conducerea ei, am găsit un buget de 581 de milioane. Plecăm de la cel mai mare buget, aşa cum s-a exprimat domnul ministru Novak, este cel mai mare buget din istoria Ministerului Sportului, dar el pe departe nu este cel mai mare. Este cu vreo 30 de milioane mai mare decât în 2016, când am condus destinele sportului. Drept dovadă, fiind bugetul mic, din punctul meu de vedere, împărţit către federaţii şi subordonate, la ora actuală, până la rectificare, nu avem soluţii să ne redresăm în niciun fel. Împărţirea o faci pe trimestre, pe semestre, dar banii au fost mutaţi din trimestrul 4, din trimestrul 3 în 2, 1 ca să acopere nevoile cluburilor, federaţiilor. Nu stăm foarte bine, dar avem promisiuni, avem susţinere pentru a primi un buget consistent să putem susţine activitatea federaţiilor”, a spus Lipă.

Elisabeta Lipă a precizat că obiectivul ANS nu este de a obţine medalii, ci de a ajuta federaţile ca sportivii lor să se califice, cât mai mulţi, la Jocurile Olimpice şi să reprezinte ţara cât mai bine atunci când va veni momentul.

„Avem la nivel de minister în jur de 20 de executări silite. S-a ajuns în situaţia asta pentru că aproape doi ani accest mnister nu a avut un director economic. Trebuie să găsim soluţii, avem nevoie de specialişti”, a afirmat Lipă.

Ea a explicat şi problema legată de arhiva instituţiei: „O firmă de la Cluj a câştigat licitaţia, a luat toate documentele şi a promis că va face arhivarea, dar am constatat că nu s-a făcut nimic. Suntem în proces, în viitorul apropiat vom aduce înapoi arhiva”.

„Nu este o situaţie roz, dar suntem oameni care am trecut şi prin lucruri mult mai grele şi vom reuşi să găsim soluţii să ieşim la suprafaţă”, a adăugat Lipă.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: