Ciucă: Accesul copiilor la internet şi la reţelele sociale are şi efecte negative

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la dezbaterea privind controlul parental al accesului copiilor în mediul online, că sunt mulţi părinţi care nu conştientizează pericolul real al expunerii copiilor lor la un spaţiu virtual total necontrolat. El a precizat că viitoarea iniţiativă legislativă nu trebuie privită din perspectiva unui conflict între generaţii pentru că o astfel de abordare ar fi complet greşită.

„Tema acestei dezbateri, ca şi intenţia de a o transforma într-o iniţiativă legislativă, răspunde unei probleme reale, respectiv aceea a efectelor pe care le poate avea expunerea necontrolată a copiilor noştri la conţinutul din spaţiul virtual. Aşa cum arată numeroase studii, accesul copiilor la internet şi la reţelele sociale are nu doar efecte pozitive, ci şi efecte negative. Misiunea noastră este să potenţăm efectele pozitive şi să diminuăm pe cât posibil efectele negative. Nu mă voi opri asupra acestora în detaliu, deoarece sunt sigur că ele vor face obiectul dezbaterii de astăzi. Ce aş vrea să subliniez este nevoia de a trata cu toată atenţia un astfel de subiect, care priveşte educaţia tinerilor şi siguranţa lor”, a spus preşedintele Senatului.

„Aş vrea să fie foarte clar. Această dezbatere, ca şi viitoarea iniţiativă legislativă nu trebuie privite din perspectiva unui conflict între generaţii. O astfel de abordare ar fi complet greşită şi ar deturna scopul dezbaterii de azi”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL a arătat că părinţii au obligaţia să înţeleagă că lumea se schimbă sub impactul tehnologiei mai rapid decât ne putem imagina.

„Este datoria noastră de a avea grijă de copiii noştri, pentru a face acest lucru în mod eficient şi inteligent trebuie să înţelegem foarte bine lumea în care trăim”, a arătat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: