Elon Musk va dona zilnic câte 1 milion de dolari până la alegerile prezidenţiale din SUA celor care semnează o petiție

Sursa foto: Elon Musk

Miliardarul Elon Musk a promis că va dona câte 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie din SUA, oricărei persoane care semnează petiţia sa online în sprijinul Constituţiei SUA, transmite Reuters. Miliardarul nu a pierdut timp, oferind un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, destinat să mobilizeze susţinătorii republicanului Donald Trump, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Elon Musk a oferit deja 1 milion de dolari unui bărbat pe nume John Dreher, conform personalului evenimentului. Acesta a semnat petiția lui Musk în sprijinul Constituției SUA.

„Apropo, John nu avea nicio idee. Aşadar, cu plăcere,” a spus fondatorul Tesla în timp ce îi înmâna lui Dreher cecul.

Suma de bani reprezintă cel mai recent exemplu al modului în care Musk îşi foloseşte averea extraordinară pentru a influenţa cursa prezidenţială foarte strânsă dintre Trump şi rivala sa democrată Kamala Harris, scrie sursa citată.

Petiţia pe care Musk le cere oamenilor să o semneze spune: „Primul şi Al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare şi dreptul de a purta arme. Prin semnătura de mai jos, îmi declar sprijinul pentru Primul şi Al Doilea Amendament.”

Participanţii la evenimentul de sâmbătă au trebuit să semneze petiţia, ceea ce permite grupului America PAC să colecteze detalii de contact ale unor potenţiali alegători pe care îi poate convinge să meargă la urne pentru Trump.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: