Macron: Nou plan de stimulente pentru combaterea schimbărilor climatice

Emmanuel Macron
Sursa foto: Emmanuel Macron

Președintele francez, Emmanuel Macron, a subliniat importanța acordării stimulentelor în loc de impunerea unor obligații, în contextul unei tranziții ecologice, relatează Politico Europe, în timpul prezentării sale despre un plan de reducere a emisiilor de carbon cu jumătate până în 2030 – „planification écologique”.

„Vrem o ecologie accesibilă și echitabilă, o ecologie care să nu lase pe nimeni fără soluție”, a spus Macron la sfârșitul unei întâlniri cu miniștrii implicați în plan, la Palatul Elysée.

Președintele francez a susținut că politica Franței pentru combaterea schimbărilor climatice nu ar trebui să fie punitivă.

Planul vine în contextul în care alte țări se confruntă cu probleme similare, Marea Britanie renunțând la obiectivele sale climatice din motive electorale și Germania punând sub semnul întrebării agenda ecologică a UE.

Macron dorește să-și arate devotamentul pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor, fără a împovăra cetățenii cu obligații costisitoare.

Franța va aloca 7 miliarde de euro suplimentari în bugetul anului viitor pentru a se apropia de obiectivele sale climatice. Bugetul include 2,2 miliarde de euro pentru eficientizarea energetică a clădirilor, 1,8 miliarde de euro pentru stimularea tehnologiilor energetice precum hidrogenul și biometanul și 1,4 miliarde de euro pentru agricultorii francezi și dezvoltarea pădurilor.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL