Erdogan: Parlamentul turc va ratifica aderarea Suediei la NATO cel mai devreme în luna octombrie

Recep Tayyip Erdogan / Facebook Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Recep Tayyip Erdogan

Parlamentul turc va ratifica aderarea Suediei la NATO „cât mai curând posibil”, dar nu înainte de luna octombrie, cel mai devreme, a afirmat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmit AFP şi dpa.

„Este vacanţa parlamentară de două luni şi sunt numeroase acorduri internaţionale de examinat, numeroase propuneri legislative care trebuie discutate în ordinea importanţei”, a explicat Erdogan în marja summitului NATO de la Vilnius, în răspuns la întrebarea unui jurnalist referitor la o ratificare în octombrie.

„Când parlamentul îşi va începe sesiunea, cred că preşedintele său va fi de acord să dea prioritate acestui acord înaintea altora”, a menţionat şeful statului turc, care luni a pus capăt celor 14 luni de blocare a aderării Suediei la NATO, renunţând la veto-ul său în acest sens.

El a avertizat însă Stockholmul în privinţa unor noi gesturi ofensatoare la adresa Coranului. „Ne aşteptăm ca Suedia să nu mai tolereze atacurile la adresa Coranului, care jignesc peste două miliarde de musulmani de pe plan mondial”, a spus Erdogan.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: