Erdogan: „Turcia nu mai așteaptă nimic din partea Uniunii Europene”

Recep Tayyip Erdogan / Facebook Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Facebook / Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat duminică un avertisment atât la adresa „teroriştilor” cât şi a Uniunii Europene, care face Turcia „să aştepte de 40 de ani”, declaraţie venită la câteva ore după un atentat sinucigaş comis la Ankara şi în urma unei hotărâri a CEDO care „este ultima picătură care a umplut paharul”, relatează AFP.

„Turcia nu mai aşteaptă nimic din partea Uniunii Europene, care ne face să aşteptăm la uşa ei de 40 de ani”, a spus şeful statului turc în şedinţa de deschidere a noii sesiuni parlamentare, adăugând că nu va „tolera noi exigenţe sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei la UE, un proces în prezent blocat.

„Dacă ei nu renunţă la unele nedreptăţi, cum ar fi impunerea vizelor, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează greşelile (…), vor pierde complet dreptul de a exprima aşteptări politice, sociale, economice sau militare din partea noastră”, a avertizat Erdogan.

„Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului de aderare (a Turciei), care există doar pe hârtie, atunci aceasta va fi decizia lor”, a completat preşedintele turc.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: