Erdogan:”Planurile de pace care exclud Rusia nu vor da niciun rezultat”

Recep Tayyip Erdogan / Facebook Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Facebook / Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care spune că îl va primi pe Vladimir Putin la sfârşitul acestei luni, după alegerile prezidenţiale ruse, a părut, marţi, să respingă formula de pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, declarând că planurile de pace care exclud Rusia nu vor da niciun rezultat, relatează Reuters.

„În timp ce ne exprimăm sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, am spus deja că planurile de pace care exclud Rusia nu vor da niciun rezultat”, a declarat Erdogan, făcând referire la un summit de pace pentru Ucraina care va avea loc în Elveţia în cursul acestui an şi la care Rusia nu va participa.

Preşedintele turc a mai spus că trebuie evitată orice măsură care ar exacerba războiul din Ucraina şi care ar putea extinde conflictul la NATO, adăugând că îl va primi pe preşedintele rus Vladimir Putin, după alegeri, la sfârşitul acestei luni.

El a făcut aceste declaraţii la un dineu cu ambasadorii străini acreditaţi la Ankara.

Erdogan a mai spus că va continua să lucreze pentru a revigora acordul pentru transportul cerealelor ucrainenen pe Marea Neagră din care Rusia a ieşit anul trecut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL