Absolvenții de liceu nemulțumiți de nota de la Bac ar putea merge „la mărire”

Sursa foto: X

Absolvenții de liceu care au reușit să promoveze examenul național de bacalaureat, dar care vor să-şi mărească nota obţinută la cel puțin una dintre probe se vor putea prezenta și la a doua examinare într-o sesiune de bacalaureat viitoare, potrivit unui proiect de lege pus zilele trecute în dezbatere la Parlament.

Tinerii trebuie să aibă mai multe șanse de a da acest examen, deoarece nota de la Bac, care atârnă greu la admiterea la facultate, le poate determina parcursul profesional, spun inițiatorii. O altă propunere legislativă recentă care aduce modificări în Educație stipulează că elevii care obțin rezultate slabe la evaluările din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a să fie trimiși la cursuri remediale.

Parlamentarii USR vin cu două noi inițiative legislative care vizează introducerea unor noi reguli în domeniul Educației. Una dintre aceste propuneri are ca scop completarea Legii învăţământului preuniversitar (L. 198/2023), astfel încât absolvenților de liceu să li se permită să susțină examenul de bacalaureat de mai multe ori, pentru a-și putea mări nota obținută, facilitându-se accesul în învățământul superior.

Practic, nota obținută la o nouă examinare va fi luată în calcul doar dacă este mai mare decât la primul examen.

Citește mai mult AICI  

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: