Adăposturile de la Plauru au fost finalizate

Ministerul Apărării anunţă, joi seară, că adăposturile de la Plauru au fost finalizate, fiind predate spre administrare Primăriei Ceatalchioi.

”Militarii Brigăzii 10 Geniu au finalizat astăzi adăposturile construite în zona Plauru, pe care le-au predat Primăriei Ceatalchioi”, anunţă, joi seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că sdăposturile sunt construite din cadre prefabricate din beton armat tip P2, combinate cu amenajări suplimentare executate la locul instalării – consolidarea incintei cu strat de saci de pământ şi montarea de protecţii la ambele capete (şicane de beton consolidate cu saci de pământ).

”Acestea asigură protecţia împotriva schijelor, fragmentelor şi a undei de şoc generate de prăbuşirea în proximitatea structurii a unei drone, chiar şi în cazul în care aceasta poartă încărcătură de luptă care detonează la impactul cu solul”, a transmis MApN.

Construcţia celor două adăposturi a început marţi. Ele au 9,6 m lungime, 2 m lăţime (la interior) şi 1,5 m înălţime (la interior).

La finalul lunii august, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

”Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai decis CNSU după ce, în urma atacurilor ruseşte vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul enexei unei locuinţe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL