Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a anunţat încheierea lucrărilor de înnisipare în zona Eforie

Sursa foto: Facebook

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat încheierea lucrărilor de înnisipare în zona Eforie, acestea fiind realizate pe o lungime de aproape şase kilometri, de la Portul Belona până la Tuzla.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au transmis joi, că au fost finalizate cu succes lucrările de înnisipare în Zona Eforie, în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”.

“Cu eforturile unite ale echipei, am reuşit să finalizăm înnisiparea Lotului 5 – Zona Eforie, o zonă esenţială pentru reducerea eroziunii costiere pe o lungime de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, să completăm cu succes cele şapte celule de plajă pe o lungime de aproximativ 5 km, să construim şapte diguri pe o lungime totală de aproximativ 3 km, utilizând peste 635.000 de tone de piatră”, au precizat reprezentanţii ABADL.

Ei au precizat că lucrările de mediu sunt în curs de finalizare şi se concentrează pe revigorarea ecosistemului marin; dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversităţii marine şi a zonei litorale, dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

“Scopul proiectului nostru este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscului prin protecţia la eroziune a liniei ţărmului. Acest efort susţine durabilitatea pe termen lung a întregii noastre comunităţi litorale”, a precizat sursa citată.

Proiectul „Reducerea eroziunii costiere faza ii (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, dintre care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanţat de la bugetul de stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: