Alianța „Împreună pentru Bragadiru” depune plângere penală împotriva BEJ Ilfov și semnalează nereguli majore în organizarea alegerilor locale parțiale

Sursă foto: Facebook

Alianța „Împreună pentru Bragadiru”, formată din USR-PLUS și PMP, va depune plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean (BEJ) Ilfov, după ce BEJ Ilfov a decis eliminarea delegaților acreditați ai Alianței din secțiile de votare, cu încălcarea legii.

Decizia BEJ Ilfov vine în urma solicitării depuse de PNL – Filiala Bragadiru privind îndepărtarea delegaților acreditați din incinta birourilor electorale ale secțiilor de votare, după ce delegații Alianței au semnalat multiple nereguli în desfășurarea alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021.

Biroul Electoral Județean Ilfov a decis că delegații Alianței „Împreună pentru Bragadiru” pot participa doar la numărarea voturilor, deși Legea 115/2015 stipulează, la articolul 121, alin. (3), că „persoanele acreditate și delegații acreditați pot asista la operațiunile electorale numai dacă prezintă actul de acreditare”.

Anterior, BEJ Ilfov a decis și scoaterea reprezentanților Alianței din secțiile de votare.

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” reclamă și multiple încercări de fraudare a votului, prin fotografierea buletinelor de vot, dar și prin lipirea unor pliante electorale cu sigla AUR pe parbrizele mașinilor parcate în apropierea secțiilor de votare.

Delegații Alianței au sesizat Jandarmeria și Poliția. „Alianța pentru Bragadiru” își exprimă speranța că autoritățile competente vor lua măsurile care se impun legal în această situație și vor face dreptate. Cetățenii din Bragadiru au nevoie de alegeri parțiale corecte.

Deși delegații USR PMP la Bragadiru au fost acreditați și legea spune că pot asista la operațiunile electorale conform art. 121 alin 3, Biroul Electoral Județean Ilfov continuă seria de intrerpretări abuzive a Legii 115/2015 și a adoptat o hotărâre prin care delegații sunt scoşi din sectii, lăsându-ne astfel și fără reprezentanți și fără delegați.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: