Ambarcațiune cu emigrați naufragiată în largul insulei Lesbos. Patru persoane au murit

ajutor-inec
Sursa foto: pixabay

Patru persoane au murit, luni, în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul Insulei Lesbos, la Marea Egee, iar alţi 18 au supravieţuit, anunţă Paza de Coastă greacă, după o operaţiune de salvare, relatează AFP.

O navă de patrulare a Pazei de Coastă „a reperat şi salvat 22 de străini în largul Insulei Lesbos, dintre care patru” erau morţi, anunţă într-un comunicat Poliţia Portuară.

„Ei au fost transferaţi toţi în portul Mytilene”, capitala Insulei Lesbos, un punct de trecere al migranţilor provenind de pe coasta de vest vecină a Turciei, se arată în comunicat.

Niciun detaliu despre condiţiile naufragiului sau identitatea imigranţilor nu a fost oferit imediat de către autorităţile greceşti.

Poliţia Portuară greacă, cu ajutorul Agenţiei europene de supravegherea frontierei FRONTEX, patrulează cu regularitate în zona maritimă de est a Mării Egee, în dreptul Turciei, de unde numeroşi imigranţi încearcă să treacă în Grecia, adesea către Europa Occidentală.

În pofida numeroaselor operaţiuni de salvare ale autorităţilor greceşti ale unor ambarcaţiuni aflate în dificultate, numeroase naufragii au avut loc în această zonă, soldate adesea cu numeroase vicitme.

Autorităţile sunt acuzate adesea de presă şi ONG-uri de apărarea drepturilor omului de faptul că au procedat la respingeri ilegale ale unor imigranţi către apele turceşti, cu scopul de a limita numărul intrărilor pe teritoriul Greciei, un stat membru UE.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL