Ambulanţele din Bucureşti-Ilfov parcurg 6 milioane de km pe an, distanţa de la Pământ la Lună de 16 ori

112 SMURD
Sursa foto: X

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, a anunţat, marţi seară, că doar 9% din autospecialele folosite de instituție sunt mai noi de 7 ani, chiar dacă serviciul preia cam 20% din numărul total de solicitări la nivel naţional. Aceste ambulanţe parcurg anual 6 milioane de kilometri prin Bucureşti şi împrejurimi, adică de 16 ori distanţa de la Pământ la Lună.

„Parcul auto la Serviciul de Ambulanţă numără în momentul de faţă 293 de ambulanţe. Asta reprezintă 11% din parcul auto al Serviciilor de Ambulanţă de la nivel naţional.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, singurul Serviciu de Ambulanţă regional de altfel, răspunde cam la 20% din apelurile înregistrate în fiecare zi la nivel naţional. Nu putem spune că este extraordinar de bine, pentru că, din cele 293 de ambulanţe, doar 9%, respectiv 27 de ambulanţe sunt mai recente de 7 ani. Restul, cele 286 de ambulanţe, adică majoritatea parcului, au o durată de folosire între 7 şi 17 ani.

Cele mai noi sunt cele achiziţionate de Primăria Capitalei în urmă cu 7 ani, dar şi acestea au intrat în al optulea an de folosinţă, maşini foarte bune, de altfel, care ne-au salvat în pandemie. Fără aceste 106 maşini de urgenţă, Bucureştiul ar fi avut mari probleme în pandemie. Dar sunt maşinile din flota veche pe care le întreţinem, pentru care facem eforturi foarte mari să îşi păstreze toate caracteristicile tehnice, în parametri normali, astfel încât să protejăm pacienţii, dar şi echipajele”, a declarat dr. Alis Grasu, la Medika TV, marţi seară, conform News.ro.

Potrivit medicului, ideal ar fi ca ambulanţele să fie schimbate la fiecare 7 ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL