România, țara unde copii din ce în ce mai mici consumă tot mai mult alcool

Sursa foto: Pexels

Tot mai mulți copii și adolescenți ajung la Urgențe după ce fac abuz de băuturi alcoolice. Specialiștii spun că vârsta consumatorilor de alcool a scăzut dramatic și că statul ar trebui să ia măsuri urgente și drastice. Aceștia avertizează că alcoolul poate avea efecte devastatoare asupra tinerilor.

Conform datelor oficiale ale UNICEF, în România, consumul de alcool în rândul copiilor și adolescenților este un motiv de îngrijorare. Mai precis, 42% dintre minorii cu vârste între 14 și 18 ani au consumat cel puțin o dată băuturi alcoolice. Statisticile sunt susținute de specialiștii în psihiatrie pediatrică. Aceștia spun că adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au început să consume tot mai des și în cantități tot mai mari băuturi alcoolice. Și asta în condițiile în care statul român interzice comercializare băuturilor alcoolice către minori.

„Consumul de alcool poate să apară de la 11 ani”

Laura Jijie este psihiatru pediatric cu experiență, inclusiv în Franța, fiind șefa Compartimentului de Neuropsihiatrie Infantilă de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Conform specialistului botoșănean, adolescenții ajung frecvent la Compartimentul de Urgențe de la Pediatrie, cu intoxicație alcoolică acută, adică aproape în comă alcoolică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL