Asigurătorii ar putea plăti despăgubiri de câteva miliarde de dolari în urma prăbuşirii podului din Baltimore

Sursa foto: Pixabay

Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore i-ar putea costa pe asiguratori câteva miliarde de dolari, sub formă de despăgubiri, potrivit unor surse, dar este prea devreme pentru a calcula pierderile financiare totale probabile ale tragediei care a închis unul dintre cele mai aglomerate porturi din Statele Unite.

Şase persoane sunt încă dispărute după ce o coliziune cu o navă portacontainere sub pavilion Singapore a distrus podul emblematic, forţând închiderea portului Baltimore.

Momentul redeschiderii portului fiind necunoscut, asigurătorii şi analiştii evaluează acum pierderile probabile suportate de asiguratori în mai multe linii de produse, inclusiv proprietăţi, mărfuri, maritime, răspundere, credit comercial şi întreruperi neprevăzute ale afacerilor.

”În timp ce costul total al prăbuşirii podului şi revendicările asociate nu vor fi clare ceva timp, este probabil să ajungă la miliarde de dolari”, a declarat Mathilde Jakobsen, director senior pentru analiză la agenţia de rating de asigurări AM Best.

Asigurarea de răspundere civilă a navelor, care acoperă daunele şi vătămările aduse mediului marin, este realizată prin asigurători de protecţie şi despăgubiri cunoscuţi sub numele de P&I Clubs.

Grupul Internaţional de Cluburi P&I asigură colectiv aproximativ 90% din tonajul oceanic al lumii, iar cluburile P&I membre se reasigură reciproc, împărţind daune de peste 10 milioane de dolari.

Potrivit AM Best, grupul deţine o acoperire generală de reasigurare pentru pierderi de până la o valoare de 3,1 miliarde de dolari.

Analistul de la Moody’s Ratings Brandan Holmes a spus că aproximativ 80 de reasigurători diferiţi au oferit această acoperire asigurătorilor navei.

”Deşi pretenţia totală este de aşteptat să fie mare, este puţin probabil să fie semnificativă pentru reasigurătorii individuali, deoarece va fi răspândită pe atât de mulţi”, a spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL