AstraZeneca cumpără compania biofarmaceutică Fusion Pharmaceuticals, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari în numerar

Sursa: Pixabay

AstraZeneca a anunţat marţi că va cumpăra compania biofarmaceutică Fusion Pharmaceuticals, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari în numerar, deoarece producătorul de medicamente anglo-suedez pariază pe tratamentele de ultimă generaţie pentru cancer, transmite CNBC.

Acordul este al doilea al AstraZeneca în această lună, după ce săptămâna trecută a convenit să cumpere Amolyt Pharma, pentru 1,05 miliarde de dolari, pentru a-şi consolida portofoliul de tratamente a unor boli rare.

Producătorul de medicamente va plăti 21 de dolari pe o acţiune Fusion, o primă de peste 97% faţă de preţul de închidere al titlurilor companiei listate în SUA.

Fusion dezvoltă radioconjugate (RC) de ”generaţia următoare” pentru a trata cancerul.

RC furnizează un izotop radioactiv direct celulelor canceroase prin direcţionarea precisă, folosind molecule, şi au apărut ca o modalitate promiţătoare în tratamentul cancerului în ultimii ani, a spus AstraZeneca.

Cel mai avansat program al Fusion este FPI-2265, care se află în prezent într-un studiu clinic de mijloc pentru a trata pacienţii cu cancer de prostată metastatic, rezistent la castrare.

”Între 30 şi 50% dintre pacienţii cu cancer de astăzi primesc radioterapie la un moment dat în timpul tratamentului, iar achiziţia Fusion promovează ambiţia noastră de a transforma acest aspect al îngrijirii cu radioconjugate de generaţie următoare”, a declarat Susan Galbraith, vicepreşedinte executiv, Cercetare şi Dezvoltare în Oncologie la AstraZeneca.

Radioterapia şi chimioterapia au fost pilonii de bază ai tratamentului cancerului de zeci de ani.

AstraZeneca a lucrat la alte abordări, pentru a dezvolta tratamente mai ţintite pentru cancer, inclusiv conjugaţii anticorp-medicament (ADC) şi RC.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: