CAB a desființat „argumentele” Clotildei în procesul cu ANI. Cererile primăriței de la 1, respinse ca inadmisibile

Clotilde Armand, sursa foto: Inquam Photos / Nichita Cojocea

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate. Edilul s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, aproximativ 3.000 de euro. Scenariul s-a complicat după ce Armand a fost inculpată în acest dosar, inițial având calitatea de suspect.

Ea e negat, vehement, acuzațiile ANI, spunând că este doar un atac al adversarilor politici, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel București (CAB), acolo unde edilul a făcut o contestație și a cerut magistraților sesizarea Curții Constituționale a României (CCR), dar si suspendarea judecării acestei cauze până la pronunţarea de către Curtea Constituţională asupra excepţiei de neconstituţionalitate.

Gândul prezintă extrase din motivarea judecătorilor CAB, aceștia analizând solicitările edilului Sectorului 1 și, cu o singură excepție, respingându-le. După aflarea deciziei CAB, Clotilde Armand a scris pe Facebook că judecătorul respectiv a fost numit „noaptea ca hoții” și că va sesiza Inspecția Judiciară, făcând o comparație cu „Rusia lui Putin”.

ANI: „Primarul Sectorului 1 nu poate fi capabil să facă o apreciere neutră, justă, obiectivă cu privire la propria activitate”

Reprezentanții ANI au precizat, în fața magistraților CAB – după ce Clotilde Armand a contestat raportul de evaluare întocmit de agenție, că „primarul Sectorului 1 nu poate fi capabil, cum de altfel nu poate fi capabilă nicio altă persoană, să facă o apreciere neutră, justă, obiectivă cu privire la propria activitate desfășurată în cadrul echipei/echipelor de proiect (…)”.

„(…) Începând cu data de 18.02.2022, petenta (n.red. – Clotilde Armand) exercită simultan atât funcția de primar al Primăriei Sectorului 1 București, cât și funcția remunerată de manager de proiect al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003, funcțiile exercitate simultan de către doamna Clotilde Armand, respectiv funcția de primar al Sectorului 1 București și funcția de manager de proiect, fiind incompatibile.

Totodată, prin exercitarea simultană a celor două funcții au fost realizate venituri în cuantum de aproximativ 18.720 lei, cărora li se adaugă indemnizația lunară de primar în cuantum de 18.720 lei, respectiv majorarea indemnizației lunare cu 25% pentru cele 3 proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, pentru care subdiviziunea administrativ-teritorială are calitatea de beneficiar, majorare acordată în temeiul art. 16 alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017.

Citește articolul integral AICI.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: