Camionagii slovaci protestează blocând trecerea la granița cu Ucraina

tir camion
Sursă Foto: Facebook

Transportatorii rutieri slovaci au început vineri blocarea unuia din punctele de frontieră cu Ucraina pentru a protesta faţă de concurenţa cu care se confruntă din partea celor ucraineni, la aproape o lună după ce transportatorii polonezi au început şi ei un astfel de protest care de atunci blochează mai multe puncte de frontieră ale Poloniei cu Ucraina, transmite AFP, relatează Agerpres.

„Vom rămâne aici până când vor fi luate măsuri de limitare a concurenţei făcute de transportatorii ucraineni”, a declarat preşedintele asociaţiei transportatorilor rutieri slovaci, care au blocat vineri punctul de frontieră Vysne Nemecke şi permit doar trecerea a patru camioane pe oră. „Îi vom susţine pe colegii noştri polonezi”, a adăugat preşedintele aceleiaşi asociaţii.

Zeci de companii de transport rutier poloneze au început pe 6 noiembrie să blocheze trei puncte de frontieră între Polonia şi Ucraina, cerând în special restabilirea permiselor de intrare pentru transportatorii ucraineni, care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, cum a fost şi eliminarea restricţiilor la importul de cereale şi alte mărfuri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: