Captură de mari proporţii a poliţiei italiene: peste cinci tone de cocaină

droguri

Autorităţile italiene au capturat 5,3 tone de cocaină în timpul transferului între vase din largul coastelor Siciliei, a anunţat vineri Garda Financiară printr-un comunicat preluat de Reuters.

Valoarea estimată a transportului este de 850 de milioan de euro.

În cursul operaţiunii au fost efectuate de asemenea cinci arestări.

Poliţia a urmărit o navă plecată din America de Sud şi a luat-o cu asalt miercuri la prima oră, când un avion de observaţie a semnalat că de pe punte se aruncă peste bord pachete, în Strâmtoarea Siciliei. Acestea urmau să fie adunate de un trauler care aştepta în apropiere.

Vasul de pescuit a fost oprit, iar la bord s-au găsit cantităţi mari de droguri, ascunse într-un compartiment secret din spatele unor panouri. Au fost reţinuţi doi cetăţeni tunisieni, un italian, un albanez şi un francez.

Preşedintele regiunii Sicilia, Renato Schiafani, a salutat operaţiunea ca pe o lovitură împotriva traficului de droguri.

„Drogurile sunt o plagă a societăţii noastre, alimentată de oameni lipsiţi de scrupule care seamănă moarte, înăbuşind speranţe şi distrugând multe familii”.

În aprilie, poliţiştii italieni au găsit aproape două tone de cocaină plutind mare, la est de Sicilia. Oamenii legii cred că drogurile fuseseră lăsate de o navă de transport şi urmau să fie recuperate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: