Ceferiştii de la infrastructură suspendă temporar greva

cale ferată CFR
Sursa foto: CFR Infrastructura

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNMCV) anunţă suspendarea temporară a grevei ceferiştilor de la infrastructură, până pe 29 noiembrie, ora 14:00, în urma discuţiilor avute cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.

Potrivit sindicaliştilor, conducerea MTI şi-a luat angajamentul de a promova miercuri, pe 29 noiembrie, în Guvern, un memorandum care să excepteze CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaţilor companiei, iar conducerea companiei va semna Contractul Colectiv de Muncă.

„Referitor la greva propriu-zisă notificată Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA pentru data de 27 noiembrie 2023, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Naţional Sindical, comunică public următoarele: Având în vedere discuţiile purtate în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2023 cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate ‘CFR’ SA referitoare la: angajamentele asumate de conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii privind promovarea în şedinţa de Guvern din data de 29 noiembrie 2023 a unui Memorandum care să excepteze Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaţilor companiei; prezentarea şi asumarea de către Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA până la data de 28 noiembrie 2023 a unei grile de salarizare care să reflecte un ecart în concordanţă cu complexitatea şi volumul muncii, respectiv importanţa şi competenţa în actul decizional; prezentarea şi asumarea de către Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA până la data de 29 noiembrie 2023 a Contractului Colectiv de Muncă 2023 – 2024 în vederea semnării, înregistrării la instituţia abilitată şi, pe cale de consecinţă, stingerea conflictului colectiv de muncă, cele două părţi aflate în procedură de negociere a Contractului Colectiv de Muncă au convenit suspendarea temporară a grevei propriu-zisă până la data de 29 noiembrie 2023, ora 14:00, în temeiul art. 162 (3) din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social”, se arată în comunicatul Federaţiei.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a anunţat recent declanşarea grevei propriu-zise la nivelul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, începând cu data de 27 noiembrie 2023, ca urmare a nesoluţionării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Potrivit unui comunicat al FNMCV, remis joi AGERPRES, pe perioada grevei urma să fie asigurată o treime din activitatea normală, în conformitate cu prevederile legale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL