CNSLR Frăția cere soluții pentru revendicările angajaților din Finanțe

Sursa foto: Facebook

Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia solicită reprezentanţilor Guvernului să intervină pe lângă ministrul Finanţelor, pentru a găsi soluţii la revendicările care au făcut obiectul acţiunilor de protest la nivel naţional ale sindicatelor din administraţia publică, astfel încât să nu se ajungă la declanşarea grevei generale în sistemul finanţelor publice, cu efecte devastatoare atât pentru angajaţi, cât şi pentru contribuabili.

Într-un comunicat remis vineri către AGERPRES, CNSLR – Frăţia spune că susţine acţiunile de protest ale sindicatelor din administraţia publică – SED LEX – care, de mai bine de două săptămâni, îşi manifestă nemulţumirea faţă de prevederile proiectului de ordonanţă privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, descentralizarea serviciilor publice, disciplină economico-financiară, dar şi faţă de problemele mai vechi privind salarizarea angajaţilor din sistem.

„CNSLR – Frăţia solicită reprezentanţilor Guvernului să intervină pe lângă ministrul Finanţelor, pentru a găsi soluţii la revendicările care au făcut obiectul acţiunilor de protest la nivel naţional, referitoare la egalizarea salariilor pe funcţii asimilate în sistemul fiscal, introducerea în Legea salarizării a familiei ocupaţionale finanţe, elaborarea statutului finanţistului, pentru a nu se ajunge la declanşarea grevei generale în sistemul finanţelor publice, cu efecte devastatoare atât pentru angajaţi, cât şi pentru contribuabili”, se menţionează în comunicat.

Confederaţia consideră că aprobarea statutului finanţistului este esenţială pentru funcţionarea mecanismelor bugetare, ca recunoaştere a importanţei activităţii desfăşurate de angajaţii sistemului Ministerului Finanţelor şi solicită Guvernului demararea unui program real de modernizare a fiscului, adaptat noilor realităţi economice.

„Atragem atenţia că, atât din punct de vedere social, cât şi economic, aceste acţiuni au consecinţe deosebit de grave şi considerăm că se impune, de urgenţă, găsirea unor soluţii convenabile pentru toate părţile implicate în conflict şi acordarea importanţei cuvenite acestui sistem strategic, de siguranţă naţională, care desfăşoară activitatea de colectare şi administrare a veniturilor, de combaterea fraudei, evaziunii fiscale şi contrabandei”, se mai arată în documentul citat.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: