Complexul comercial Doraly, vândut unei mari companii străine

Sursă foto: bricoretail.ro

Complexul comercial Doraly, situat la câțiva kilometri lângă București, a fost vândut unei mari companii belgiene, potrivit unui comunicat al companiei.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu și grupul imobiliar ARA Europe au vândut complexul comercial Expo Market Doraly, situat în apropiere de București, unei mari companii belgiene, potrivit unui comunicat.

Cumpărătorul complexului din comuna ilfoveană Afumați este WDP, un mare investitor belgian, care deține centre logistice în Europa, inclusiv în România. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit oficial, însă unele informații publicate la începutul proedurii, în ianuarie 2024, de Profit.ro, valoarea tranzației s-ar ridica la aproximativ 90 de milioane de euro, scrie startupcafe.ro.

Deschis în anul 1993, de Gheorghe Iaciu, Expo Market Doraly este un parc en-gros, cash & carry și retail desfășurat pe o suprafață de 110.000 mp, împărțit în 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți, conform comunicatului transmis de firma de consultanță imobiliară iO Partners, care a asistat vânzătorii în această tranzacție.

În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere” – a declarat Gheorghe Iaciu.

Iaciu și echipa actuală de property management vor continua să administreze proiectul Doraly, alături de noul proprietar, WDP, care va efectua asset managementul activului. Gheorghe Iaciu (63 de ani) este și principalul acționar al Societății de Investiții Financiare Muntenia (SIF 4) și controlează, de asemenea, compania de imobiliare Impact (dezvoltatorul complexului rezidențial Greenfield din Băneasa).

Celălalt vânzător al Doraly, ARA Europe, este o companie imobiliară pan-europeană deținută de ESR Group, un mare investitor axat pe zona Asia-Pacific, listat pe Bursa de la Hong Kong.

Expo Market Doraly SRL a avut venituri totale de aproape 87 de milioane de lei, dar a ieșit pe pierderi de 1,9 milioane de lei, în anul 2023. Asta după ce în 2022 făcuse profit de 27,6 milioane de lei, la venituri totale de 87,3 milioane de lei, conform datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor.

De partea cealaltă, cumpărătorul cmplexului Doraly, WDP, este un mare investitor belgian în proprietăți imobiliare logistice (depozite și birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se ridică la aproximativ 7 milioane mp. Acest portofoliu internațional de clădiri pentru industrie ușoară și logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice din Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg, Germania și România.

În România, WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din țară, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane mp. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga țară, în toate principalele zone urbane: București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești.

Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly și să facem din aceasta o afacere și mai puternică, facilitând creșterea viitoare împreună cu domnul Iaciu și echipa sa de profesioniști experimentați” – a declarat Jeroen Biermans, country manager WDP România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL