Control al ANPC în Complexul Comercial Dragonul Roşu – Aproape 400 de amenzi, în valoare de peste 2,1 milioane de lei

ANPC
Sursă foto: ANPC

Comisarii ANPC au făcut un amplu control în Complexul Comercial Dragonul Roşu, unde au dat aproape 400 de ameni, în valoare de peste 2,1 milioane de lei. 16 standuri cu produse nealimentare au fost sigilate.

”Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Ilfov a desfăşurat o amplă acţiune de control la 263 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roşu, judeţul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităţilor de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare”, a transmis, marţi, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Potrivit sursei citate, au fost prelevate produse nealimentare de la 15 operatori economici.

În urma de neregulilor constatate, comisarii au aplicat 381 amenzi contravenţionale în valoare de circa 2,1 milioane lei, dar şi 5 avertismente. De asemenea, s-a dispus sigilarea a 16 spaţii/standuri în care se comercializau produse nealimentare.

Potrivit comisarilor ANPC, principalele abateri constatate de echipele de control au fost:

  • afişarea într-un mod greu vizibil a preţurilor pentru unele produse aflate la comercializare
  • comercializarea unor produse de marochinărie fără ca eticheta să conţină informaţii cu privire la denumirea şi adresa importatorului, tipul materialului din care sunt confecţionate şi modul de întreţinere
  • comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare
  • comercializarea unor produse textile fără informaţii în limba română privind compoziţia fibroasă
  • lipsa autorizaţiei de funcţionare
  • comercializarea unor produse cosmetice cu precauţiuni speciale la utilizare, fără informaţii privind funcţia produsului cosmetic traduse în limba română.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: