UPDATE Ce spune Andrei Baciu despre numirea sa la șefia CNAS

Andrei Baciu
foto: Andrei Baciu

 

UPDATE 13:00

Andrei Baciu a transmis, joi, după numirea în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, că după mai bine de 3 ani şi jumătate în inima Ministerului Sănătăţii ca secretar de stat şi o implicare de un an şi jumătate în conducerea CNCAV, a ales să păşească pe un nou drum. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România, a spus Baciu într-o postare pe Facebook.

„După mai bine de 3 ani şi jumătate în inima Ministerului Sănătăţii ca secretar de stat şi o implicare de un an şi jumătate în conducerea CNCAV, am ales să păşesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlneşti decât o dată în viaţă, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experienţă inestimabilă. Din care am învăţat enorm. Atât profesional, ca medic, cât şi la nivel uman, personal. Toată această experienţă mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienţii din România şi din postura de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, scrie Andrei Baciu pe Facebook.
„Îi mulţumesc preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, şi colegilor mei liberali pentru susţinerea şi încrederea acordată în această nouă postură. Cu un sentiment de sinceră recunoştinţă, doresc să mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat. Fie din postura de simpli cetăţeni, de echipe, organizaţii sau instituţii cu care am lucrat în vremuri deloc simple şi am făcut #echipă în momente de mare dificultate. În primul rând, le mulţumesc organizaţiilor de pacienţi, medicilor, asistenţilor, tuturor profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Devotamentul cu care toţi aceştia se luptă zi de zi pentru a face şi din sistemul de sănătate din România, unul “ca afară” trebuie cu adevărat apreciat. Sigur că lucrurile nu funcţionează întotdeauna aşa cum ar trebui, însă important este să fim consecvenţi în a construi şi în România un sistem de sănătate modern, parte a unei societăţi moderne”, mai afirmă Baciu.
El precizează că a colaborat excelent cu foarte mulţi oameni din instituţiile statului, cu organizaţii neguvernamentale, cu mediul privat, dar şi cu organizaţii şi instituţii internaţional şi ”un rol special şi dificil l-a avut şi mass-media.
„Efortul jurnaliştilor a fost unul semnificativ în timpul pandemiei doar dacă ţinem cont de avalanşa de informaţii false cu care am fost bombardaţi- cu siguranţă nu a fost uşor să cearnă între adevărat şi fals. Mărturisesc că privesc cu încredere spre viitor. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România”, mai spune Andrei Baciu.

 

Știre inițială:

Fostul coordonator al vaccinării anti-COVID în România, Andrei Baciu, a fost numit în funcţia de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

El este  totodată secretar de stat în Ministerul Sănătății și fost vicepreședinte și președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Baciu a fost susținut în această funcţie de PNL, el fiind președinte al filialei PNL Sector 3.

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă. Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal. Toată această experiență mă face încrezător că voi putea face lucruri bune pentru pacienții din România și din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Avem nevoie de o societate în care sănătatea nu e doar o prioritate, ci o realitate împlinită. Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toți pacienții din România”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

În vârstă de 37 de ani, Andrei Baciu este medic specialist chirurgie cardiovasculară și a urmat un program de formare în management spitalicesc la Școala Națională de Sănătate Publică din București.

În 2016 Baciu a fost propus ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, dar nu a mai fost numit după apariția în spațiul public a unor fotografii din perioada când el lucra ca manechin.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: