Dosare penale după ce 11 vârstnici au fost găsiţi de poliţişti într-un imobil în construcţie din Tunari

Poliţie / Facebook
Sursa foto: Poliţia Română

IPJ Ilfov a deschis două dosare penale după ce unsprezece vârstnici, între care unii cu dizabilităţi, au fost găsiţi de poliţişti într-un imobil în construcţie din Tunari, unde fuseseră duşi pentru a nu fi găsiţi de autorităţi.

În urma verificărilor, în cursul nopţii de 10 iulie, în comuna Tunari, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Cele două dosare au fost deschise după ce o femeie ar fi afirmat ca a fost mutata fara voia ei, iar o alta persoana a spus că a fost agresată.

Poliţia Română a anunţat că, luni seară, în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media, poliţiştii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea.

”Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au declanşat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice.

”În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov”, a precizat Poliţia Română.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL