Port Constanța: Navele cu cereale ucrainene se adăpostesc de atacurile ruse pe malul românesc al Dunării

nave dunare
Sursa foto: Administrația Fluvială a Dunării de Jos

Navele care efectuează transporturi de cereale ucrainene se adăpostesc în cursul nopții în apele teritoriale ale României, pe Brațul Chilia al Dunării, pentru a se proteja de bombardamentele armatei ruse, afirmă directorul Portului Constanța, Florin Vizan, citat de agenția DPA.

Florin Vizan a explicat că operațiunile de încărcare a navelor cu cereale ucrainene sunt întrerupte frecvent din cauza atacurilor cu drone efectuate de armata rusă. Pentru a fi protejate, navele sunt mutate în cursul nopții pe malul românesc al Dunării, pe Brațul Chilia.

„Ucrainenii aduc navele pe partea română a Dunării, din rațiuni de siguranță”, a declarat directorul Portului Constanța, Florin Vizan, pentru agenția de presă DPA, conform publicației Handelsblatt.

Vizan a explicat că, din cauza acestor manevre, operațiunile de încărcare a navelor cu cereale ucrainene durează mai mult decât normal.

Potrivit site-ului german Tagesschau.de., această modalitate de protejare a navelor a fost acceptată de România după negocierile care au avut loc în august cu diplomați din Uniunea Europeană și Statele Unite.

O mare parte a exporturilor de cereale ucrainene se derulează pe teritoriul României, în principal prin Portul Constanța, în contextul în care Rusia a suspendat Acordul cu Ucraina, garantat de ONU și Turcia, privind exporturile de cereale pe Marea Neagră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: