Drama copilelor care devin victime pe rețelele sociale. Două fete din Sibiu șantajate și denigrate cu poze nud

Sursa: Guliver/Getty Images

Două fete din Sibiu, de 12 și 14 ani, au ajuns victime pe rețelele sociale, după ce au acceptat prietenia online a unui individ. Bărbatul le-a convins să îi trimită fotografii cu ele dezbrăcate și, când copilele au vrut să se retragă din „joc”, a început să le amenințe și chiar a publicat imaginile pe internet. Ca să-l prindă, polițiștii au făcut percheziții în România și Spania, pe baza IP-urilor de conectare la internet. În telefoanele lui, oamenii legii au găsit sute de fotografii indecente cu minorele. La audieri, scrie Ora de Sibiu, individul și-a recunoscut parțial faptele: „Ne-am îndrăgostit. Mi-a trimis poze fără să îi zic”, a declarat acesta despre adolescenta de 14 ani.

Individul, un bărbat din județul Olt, a fost trimis în judecată pentru pornografie infantilă, corupere sexuală de minori și fals informatic, toate în formă continuată.

„A zis că numai moartă scap de el.”

În primul caz, mama fetei de 14 ani a fost cea care a sesizat poliția, după ce mai multe fotografii cu adolescenta au fost publicate atât pe rețelele sociale, cât și pe o platformă de mică publicitate. La audieri, copila a povestit că, la finalul anului 2020, cunoscuse un bărbat pe Facebook. După două luni în care s-au conversat, acesta i-ar fi cerut fotografii cu ea dezbrăcată.

Fata i-a trimis câteva, iar când a renunțat, individul a început să o șantajeze. Într-un acces de furie, bărbatul a postat toate fotografiile pe care le primise deja, pe un alt cont de Facebook, dar și pe un site gratuit cu anunțuri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL