DSP a sancţionat directorul, medicul şi asistenta de gardă de la Spitalul din Urziceni

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

DSP Ialomiţa a finalizat raportul de control la Spitalul Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din faţa unităţii medicale, asistată de angajaţii de la Ambulanţă, şi a constatat o lipsă acută de personal, dar şi nerespectarea mai multor prevederi legale.

Potrivit raportului, Secţia Obstretică-Ginecologie este, de fapt, nefuncţională, pacienta nu a fost consultată de către medicul de gardă, care este chirurg, dar asistenta a încercat să o împiedice să iasă din spital până la sosirea ambulanţei.

Managerul unităţii medicale, medicul şi asistenta care erau de gardă au fost sancţionaţi, scrie news.ro.

DSP Ialomiţa a anunţat, în raportul întocmit după realizarea controlului de la Spitalului Urziceni, că la data verificării, pe secţia de Obstetrică – Ginecologie, erau patru saloane, patru paturi, niciun pacient, un medic, două asistente.

“În concluzie, secţia de Obstetrică – Ginecologie este nefuncţională la data controlului. Spitalul Municipal Urziceni are în structura sa 20 de paturi OG, cinci paturi de neonatologie (care au fost transformate în paturi COVID-19), fără a avea linie de gardă pe vreuna de specialităţile enunţate mai sus”, se arată în raportul DSP.

Sursa citată a menţionat că din documentele puse la dispoziţie de unitatea sanitară reiese faptul că, în data de 31 iulie, în jurul orei 5.21 pacienta B. R. în vârstă de 24 de ani, domiciliată în localitatea Bărbuleşti s-a prezentat la CPU, a fost înregistrată în registrul de consultaţii fără a fi consultată de medicul de gardă (medic cu specialitate de chirurgie generală).

“Menţionăm că, pacienta prezenta dizabilităţi fiind surdo-mută, motiv pentru care era însoţită de către soţ şi soacra. În Registrul de consultaţii nu apar completate toate rublicile nefiind menţionată ora de prezentare a pacientei. De asemenea, în Registru de consultaţii pacienta figurează ca şi diagnosticată cu «sarcina la termen», existând şi parafa medicului de gardă (nu s-a putut identifica motivul lăsării acesteia). Din Nota de relaţie a acestuia reiese faptul că, nu a fost anunţat de către asistentă,nu a văzut pacienta, dar parafa se afla la dispoziţia cadrelor medii sanitare”, mai precizează raportul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL