EFE: Principalul port românesc așteaptă o sosire masivă de cereale din Ucraina

Sursă foto: portofconstantza.com
Sursă foto: portofconstantza.com

Portul românesc Constanţa, de la Marea Neagră, se pregăteşte pentru sosirea masivă de cereale din Ucraina, după refuzul Rusiei de a prelungi acordul privind coridorul de export mediat de Turcia şi ONU, relatează agenţia EFE.

Directorul pentru operaţiunile cu cereale al Portului Constanţa, Dan Dolghin, a declarat, joi, pentru EFE, că estimează o creştere puternică a traficului cu cereale „începând de luna viitoare, odată cu începerea campaniei de recoltare în Ucraina”.

Portul Constanţa, cel mai mare din România, a înregistrat anul trecut, în perioada de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în februarie, şi deschiderea coridorului mediat de Turcia şi ONU, în iulie, o creştere masivă a sosirilor de cereale ucrainene, mai scrie EFE.

Dolghin a prezentat situaţia din 2022 drept „o provocare” pentru infrastructura portului românesc, o situaţie care ar putea acum să se repete.

De când a început invazia rusă, cerealele ucrainene ajung în portul Constanţa cu trenul, camioane sau nave care pleacă din porturi mici de pe malul ucrainean al Dunării.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: