Focuri de armă trase de poliţişti după ce o maşină a refuzat să oprească la semnal, în Botoşani

poliţie
Sursa foto: Poliţia Română

Poliţiştii din Botoşani au tras cinci focuri de armă după ce o maşină a refuzat să oprească la semnal şi au stabilit apoi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 24 de ore.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani au anunţat că duminică, în jurul orei 04.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul Rutier au făcut un semnal regulamentar pentru oprirea unui conducător auto, care conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului şi patinarea roţilor motoare.

“Întrucât acesta nu s-a conformat, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, pe o distanţă de câtiva kilometri, până la ieşirea din localitatea Răchiţi, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localităţii, moment în care poliţiştii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical şi înspre pneuri. În urma utilizării armamentului nu au rezultate victime sau pagube materiale”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.

După oprirea autoturismului, poliţiştii au stabilit că maşina era condusă de un tânăr de 23 de ani din Mihălăşeni.

El a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, notează news.ro.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El a fost amendat cu peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal şi conducere pe sensul opus de mers.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Botoşani.

Sursa citată a mai transmis că de la începutului anului şi până în prezent, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au constatat 43 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului şi cinci infracţiunii de conducere sub influenţa drogurilor, iar în şase cazuri persoanele respective au fost reţinute pentru 24 de ore.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: