Fost ministru al Muncii, despre pensionarea judecătorului Danileţ: Nu mi se pare corect

Sursă foto: Facebook / Cristi Danileţ

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, susţine că nu e corect ca un magistrat să se pensioneze la vârsta de 48 de ani, cum s-a întâmplat recent cu judecătorul Cristi Danileţ, însă legile care permit pensionarea specială au fost făcute de clasa politică. ”Îndemn să nu fie condamnaţi şi anatemizaţi judecătorii, pentru că ei nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici”, a spus Raluca Turcan la Prima TV.

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic, dacă i se pare corect ca un judecător să iasă la pensie la 48 de ani.

”Nu, nu mi se pare, dar asta nu înseamnă că trebuie aruncată anatema pe judecători, pentru că aceste legi au fost făcute de clasa politică. Toate legile speciale au aproape nume şi prenume de iniţiatori. Ştiţi cum mă aricesc când îi văd pe unii politicieni care, pe de o parte, condamnă pensiile speciale, dar în acelaşi timp au iniţiat aceste pensii speciale. Îndemn să nu fie condamnaţi şi anatemizaţi judecătorii pentru că ei nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici, aşa cum se întâmplă şi în sistemul de apărare şi ordine publică şi în alte sisteme”, a răspuns Raluca Turcan.

Judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, a anunţat în 5 ianuarie că se pensionează. ”După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, afirma el, menţionând că se va concentra pe educaţia juridică, inclusiv pentru adulţi. Danileţ are 48 de ani.

În data de 10 ianuarie, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Dănileţ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL