Gene Simmons, Helen Mirren, printre cele 400 de personalităţi care susțin participarea Israelului la Eurovision

Sursa: Facebook

Gene Simmons, Helen Mirren, Boy George şi directorul muzical Scooter Braun se numără printre cele peste 400 de celebrităţi şi personalităţi din lumea divertismentului care au semnat o scrisoare deschisă în care susţin includerea Israelului la Eurovision în acest an, în contextul în care se solicită boicotarea sa din cauza războiului dintre Israel şi Gaza, scrie The Guardian.

Scrisoarea a fost organizată de ONG-ul Creative Community For Peace, care militează faţă de boicoturile culturale la adresa Israelului: „Credem că evenimentele unificatoare, cum ar fi concursurile de cântece, sunt esenţiale pentru a ajuta la reducerea diferenţelor culturale şi pentru a uni oamenii de toate mediile prin dragostea lor comună pentru muzică”.

„Cei care cer excluderea Israelului subminează spiritul concursului şi îl transformă dintr-o sărbătoare a unităţii într-un instrument politic”.

Printre semnatari se numără şi actorii Selma Blair, Mayim Bialik, Ginnifer Goodwin, Liev Schreiber, Julianna Margulies, Emmy Rossum şi Debra Messing.

Scrisoarea vine la o lună după ce peste 2.000 de muzicieni din Finlanda, Islanda şi Suedia – ţara gazdă din acest an – au semnat scrisori deschise separate prin care au cerut ca Israelul să fie exclus din competiţie din cauza războiului pe care îl poartă în Gaza.

În cazul în care Israelul nu va fi exclus din competiţia din Malmö din luna mai, semnatarii scrisorii finlandeze au cerut companiei finlandeze de radiodifuziune, Yle, să boicoteze Eurovision şi să refuze să trimită un concurent.

„Nu este în conformitate cu valorile noastre ca o ţară care comite crime de război şi continuă o ocupaţie militară să primească o scenă publică pentru a-şi spăla imaginea în numele muzicii”, se arată în scrisoarea deschisă, publicată în ianuarie.

Ca răspuns la această scrisoare, un purtător de cuvânt al Eurovision a declarat pentru The Guardian că acest concurs de cântece „rămâne un eveniment apolitic”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: