Programul INVESTALIM nu se întrerupe! Până când se depun cererile de finanțare

Foto: MADR

 INVESTALIM, programul național destinat să crească siguranța alimentară a țării și să sprijine fermierii români, continuă -acesta este anunțul pe care Ministerul Agriculturii l-a făcut public, ceea ce înseamnă că programul nu a fost oprit înainte de termen, așa cum se zvonea, în ultima vreme.

MADR continuă sesiunea de primire a proiectelor pentru INVESTALIM

„Se prelungește sesiunea de depunere a solicitărilor pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM. Depunerea și înregistrarea cererilor de acord pentru finanțare se realizează in termen de 30 de zile calendaristice, începând din 27 noiembrie, ora 16:30 si până la 27 decembrie 2023, ora 16:30”, este notat pe pagina Facebook MADR.

INVESTALIM-buget total de 590 de milioane de euro

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM se implementează in perioada 2023-2026 prin Schema de ajutor de stat INVESTALIM, care dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, asigurat de la bugetul de stat. Alocarea anuală pentru finanțarea proiectelor de investiții este de aproximativ 147,5 milioane de euro.

„Reamintim că sesiunea pentru depunerea cererilor de acord s-a deschis în data de 27 octombrie, ora 08.30”, mai notează MADR.

„Avem Planul Strategic care este așteptat de foarte mulți fermieri. Sunt bani care vor fi lansați în prima sesiune până la sfârșitul lunii noiembrie, undeva aproape de 2,2 miliarde de euro. Sunt bani pe partea de procesare pentru fermierii mai mici, iar Guvernul României a luat decizia, la un proiect foarte important, Investalim, de aproape 600 de milioane de euro, de procesare la nivel mai mare.

Spun acest lucru pentru că ne dorim foarte mult, atât eu, cât şi domnul premier Marcel Ciolacu, ca acest program să fie dublat la aproape 1,2 miliarde de euro în România, în aşa fel încât materia primă care este produsă în România să fie procesată aici, să nu mai fie exportată şi să aducem produse finite din export”, spunea ministrul Agriculturii, Florin Barbu, in timpul prezentei sale la INDAGRA 2023.

„Practic, este vorba despre independența energetică în ferme pentru fermieri și pentru procesatori, cât și pentru sistemul de irigații din România”, a subliniat ministrul la INDAGRA.

Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia se regăsesc pe pagina oficială a AFIR, https://www.afir.ro/domenii…/detalii-si-anexe-investalim/

In baza acestor documente potențialii beneficiari pot demara pregătirea documentației necesare accesării de către solicitanți a fondurilor INVESTALIM.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: