Inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, reţinut pentru luare de mită

DGA
Sursa foto: Direcţia Generală Anticorupţie

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer arestarea lui preventivă pentru luare de mită după ce, în urma cercetării unui accident de muncă produs în vara anului 2023 la o exploataţie forestieră, a alimentat cu combustibil de la un punct de lucru al societăţii pe care o cerceta.

Potrivit Parchetului de pe  lângă Tribunalul Buzău, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au pus în executare un număr de 3 mandate de percheziţie asupra domiciliilor unui inspector de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău Compartiment S.S.M., unui administrator al unei societăţi comerciale, precum şi asupra unui sediu secundar  punct de lucru al societăţii comerciale respective, în vederea completării materialului probator privind comiterea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. In urma desfăşurării activităţilor de percheziţie domiciliară, au fost puse în executare şi un număr de 3 mandate de aducere, persoanele fiind prezentate unităţii de parchet în vederea continuării cercetărilor.
„În urma producerii unui accident de muncă urmat de decesul unei persoane, în luna august a anului 2023 cu ocazia desfăşurării activităţii de cercetare a accidentului de muncă produs în cadrul activităţilor economice desfăşurate în cadrul societăţii, inspectorul de muncă din cadrul ITM Buzău a îndeplinit un act contrar îndatoririlor sale de  serviciu, în scopul emiterii unor concluzii favorabile şi neconforme cu realitatea faptică, pentru a-l exonera pe administratorul societăţii comerciale de tragerea la răspundere penală. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, funcţionarul a alimentat gratuit cu carburant de la unul dintre punctele de lucru ale societăţii comerciale în cadrul căreia a fost produs accidentul de muncă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
Inspectorul de muncă a fost reţinut pentru 24 de ore iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a solicitat Tribunalului Buzău dispunerea măsurii arestării preventive atât faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, precum şi faţă de administratorul societăţii comerciale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL