Israelienii își caută cu disperare rudele și copiii răpiți de Hamas. Dau probe ADN și cer ajutorul poliției

israel-gaza-conflict
Sursa foto: nytimes.com

O secție centrală de poliție din Ierusalim a fost luată cu asalt de sute de oameni care își caută cu disperare rudele, copiii și prietenii răpiți de palestinienii din Fâșia Gaza, duminică. Oamenii nu mai știu nimic despre cei dragi, după ce aceștia au dispărut fără urmă în atacurile Hamas începute sâmbătă, transmite Reuters.
Deși obișnuit de mult cu războiul, Israelul a fost lovit necruțător de atacul Hamas, în care au fost uciși sute de oameni.

Nu numai că numărul celor dispăruți fără urmă rămâne necunoscut, dar se crede că mulți oameni au fost luați captivi în Gaza, inclusiv copii mici, iar alții s-au ascuns în satele israeliene aflate sub asediu și nu pot lua legătura cu rudele.

Regiunea de frontieră cu Gaza a rămas închisă și este păzită de armată, în timp ce trupele continuă luptele stradă cu oameni înarmați.

O mamă a vorbit cu reporterii Reuters după ce a dat poliției o probă de ADN și a predat o perie cu foliculi de păr de la fiul ei, care se afla la o petrecere în aer liber, care a fost luată cu asalt de oamenii înarmați Hamas. Ea a refuzat să-și dea numele.

„Ultima oară când am auzit de el, suna din mașină, spunând că încearcă să scape și că trăgeau în el”, a spus ea. „Fac tot ce pot ca să aflu ce s-a întâmplat”.

Lângă centrul de poliție, un bărbat se ruga cu un rabin, în timp ce logodnica lui completa un raport pentru fratele ei dispărut.

Yoni Asher, care s-a întors la casa lui din centrul Israelului după nenumărate încercări de a obține asistență din partea autorităților, a spus că soția sa își vizita mama în comunitatea Nir Oz, lângă graniță, cu cele două fete mici ale lor când Hamas a atacat.

„Mi-a spus că teroriștii sunt în casă”, a spus el. „Apoi apelul a fost întrerupt.” Mai târziu, i-a găsit telefonul mobil prin contul ei Google. Locația unde l-a găsit este Khan Younis, un oraș din Gaza. Apoi a văzut un videoclip care s-a răspândit pe rețelele de socializare cu soția și copiii lui fiind duși în Gaza.

„Cu siguranță am identificat-o pe soția mea, pe cele două fiice ale mele și pe soacra mea pe un fel de căruță și pe teroriștii Hamas în jurul lor”, a spus el. „Fetițele mele sunt doar bebeluși, nici măcar nu au 5 ani și 3 ani… Nu știu în ce termeni sunt captive. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele.”

Citeste mai mult

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: