Justiţia franceză amână decizia privind extrădarea lui Paul Philippe al României

Paul Philippe
Sursa foto: facebook

Curtea de Apel din Paris a amânat miercuri până pe 29 noiembrie decizia privind posibila extrădare la Bucureşti a lui Paul Philippe al României, condamnat în cazul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Acesta a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Justiţiei din România, instanţa din Franța este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate.

Paul Philippe a fost condamnat definitiv în 2020 la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

În cadrul unei audieri la 4 octombrie în faţa Camerei pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris, Paul Philippe a refuzat să fie predat autorităţilor române.

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940 în favoarea fiului său mai mic, Mihai I. În 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comunişti, iar proprietăţile sale au fost confiscate.

Paul Philippe, cu naţionalităţi franceză, britanică şi română, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său Mihai, ultimul rege al României, care a murit în 2017.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL