Marţea Albă 2024. Sărbătoare mare în Săptămâna brânzei, păcat mare pentru cine spală rufe

Sursa: romaniatv.net

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi de peste an și cel mai strict, în același timp. Cele 40 de zile pentru Postul Paștelui 2024 este o perioadă de pregătire spirituală, în care credincioșii sunt îndemnați să se concentreze asupra rugăciunii, postului, pocăinței și împărtășirii pentru celebrarea Învierii lui Hristos.

Marţea Albă 2024. Postul Paștelui, cunoscut și sub numele de Postul Mare, este cel mai lung și strict post din calendarul liturgic al Bisericii Ortodoxe. Perioada de 40 de zile de post precede celebrarea Învierii Domnului și are o semnificație profundă și bogată în spiritualitatea creștină ortodoxă.

De luni, a început Săptămâna Albă sau a brânzei, care a început pe data de 11 martie. Mai exact, această săptămână este o etapă premergătoare Postului Mare, în care se renunță la consumul de carne, alimentația bazându-se pe legume și lactate, așa cum indică și numele.

Una dintre tradiții spune că nu este bine să faci baie sau să speli haine în ziua de marți din Săptămâna Albă. Totodată, în unele sate din țară, se crede că femeile nu trebuie să se spele pe cap în Miercurea Albă, pentru a nu le albii părul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL