Peste 360 de permise ridicate de Revelion, 60 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri

Sursa foto: Wikimedia Commons

Ministerul de Interne anunţă luni că, în ultima zi a anului 2023 nu au fost înregistrate incidente de ordine publică grave, intervenind la 4.443 de evenimente în sprijinul cetăţenilor, 3.014 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.429 situaţii de urgenţă, în timp ce 369 de permise de conducere au fost ridicate, dintre care 60 pentru consum de alcool şi 9 pentru consum de droguri. Aproximativ 23.800 de angajaţi ai MAI au fost la datorie, la nivelul întregii ţări, de Revelion.

”În ultima zi a anului 2023 nu au fost înregistrate incidente de ordine publică grave, aproximativ 23.800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne fiind la datorie, la nivelul întregii ţări, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, creşterea gradului de siguranţă rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă. În condiţiile unui flux crescut de persoane în staţiunile turistice şi în locurile unde au fost organizate evenimente publice de amploare, dar şi a creşterii valorilor de trafic rutier, au fost dispuse, din timp, măsuri de suplimentare a dispozitivelor MAI”, precizează ministerul.

MAI precizează că ”în ultimele 24 de ore, angajaţii din structurile operative au intervenit la 4.443 de evenimente în sprijinul cetăţenilor, 3.014 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.429 situaţii de urgenţă”.

”Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor şi au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 369 de permise (dintre care 60 pentru consum de alcool şi 9 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 187 de certificate de înmatriculare. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 899 de posibile infracţiuni, aproximativ 23,2% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 277 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 274 de fapte penale”, precizează MAI.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: