Oficial american: „Egiptul a avertizat Israelul cu 3 zile înainte ca Hamas să lanseze atacurile teroriste”

Sursa foto: jomhornews

Egiptul a avertizat Israelul cu câteva zile înainte ca Hamas să lanseze atacurile teroriste, susține Michael McCaul, șeful Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

„Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu 3 zile înainte că ar putea avea loc un astfel de eveniment. Nu vreau să vorbesc prea mult despre informații clasificate, dar un avertisment a fost dat. Cred că întrebarea este la ce nivel”, a spus oficialul SUA jurnaliștilor.

Chiar dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu a negat că ar fi fost informat de egipteni, iar oficiul de presă al Guvernului a transmis că „nu a venit niciun mesaj timpuriu din partea Egiptului, iar premierul nu a vorbit și nici nu s-a întâlnit cu vreun șef de informații de la formarea guvernului, nici direct, nici indirect. E vorba de un fake news complet”, Michael McCaul susține că statul vecin i-a informat pe israelieni despre iminența atacului.

„Știm că Egiptul i-a avertizat pe israelieni cu 3 zile înainte că ar putea avea loc un astfel de eveniment”, a declarat McCaul jurnaliștilor, după o ședință despre criza din Orientul Mijlociu, transmite AFP, citată de BBC. „Nu vreau să vorbesc prea mult despre informații clasificate, dar un avertisment a fost dat. Cred că întrebarea este la ce nivel”, a spus oficialul SUA jurnaliștilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: