Oficiali ai R.Moldova au primit interdicție de intrare în Rusia

Drapelul_R_Moldova
Sursă foto: news.ro

Autorităţile de la Moscova au decis să impună o interdicţie de intrare în Federaţia Rusă pentru mai mulţi oficiali de rang înalt din Republica Moldova, ca măsură de răspuns la reducerea personalului Ambasadei ruse la Chişinău, informează un comunicat publicat de Ministerul rus de Externe.

Potrivit comunicatului, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a i se comunica oficial protestul Rusiei faţă de de decizia „nejustificată” a Chişinăului oficial de a reduce drastic numărul de angajaţi ai misiunii diplomatice ruse în Republica Moldova, conform News.ro.

„S-a subliniat că acest pas neprietenos duce la distrugerea în continuare a relaţiilor ruso-moldoveneşti, care se află deja într-o criză profundă din cauza acţiunilor părţii moldoveneşti”, precizează comunicatul Ministerului rus de Externe.

Ambasadorul Darii a fost informat că, în chip de măsură asimetrică de retorsiune, unui număr de oficiali moldoveni le este refuzată intrarea în Federaţia Rusă.

Comunicatul MAE rus nu precizează cine sunt oficialii moldoveni care au primit interdicţie de intrare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL