Percheziții de amploare în 31 de locații. Mai multe primării implicate, printre care și cea din Voluntari, condusă de Florentin Pandele

UPDATE Ar fi vizata si Primaria Voluntari, condusa de Florentin Pandele, sotul senatorului PSD, Gabrielei Firea, potrivit Realitatea TV, care citează surse judiciare. 

Poliţiştii efectuează 31 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme în Bucureşti, precum şi în judeţele Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit IGPR.

Pe numele a 25 de persoane există mandat de aducere, ele urmând a fi duse în cursul zilei de vineri la audieri.

Mai multe persoanele fizice şi juridice sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale.

Potrivit IGPR, se pare că suspecţii ar fi subcontractat lucrări unor firme fictive şi au înregistrat achiziţii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăţi de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor.

De asemenea, în vizorul poliţiştilor şi procurorilor se află şi mai multe primării, contractele fiind semnate cu autorităţi locale, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Până în acest moment prejudiciul estimat este de 2 milioane de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit neachitat bugetului de stat.  La acţiune, care beneficiază de suportul de specialitate al SRI, participă 130 de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor şi investigaţii. Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: