Poli Iași a fost acord cu amânarea meciului cu Sepsi, dar s-au revoltat după ce LPF a luat decizia: ”Nu e normal”

Partida Poli Iași – Sepsi, din etapa cu numărul 7 a SuperLigii, programată inițial duminică, de la ora 13:00, va fi amânată.

Deși au declarat că sunt de acord cu reprogramarea meciului, cei de la Poli Iași au răbufnit la auzul deciziei Ligii Profesioniste de Fotbal. Cornel Șfaițer, președintele grupării din Copou, s-a declarat extrem de mulțumit de faptul că LPF nu a contactat clubul moldovean înainte de a amâna jocul.

Cornel Șfaițer: ”Așteptăm explicațiile Ligii, pe baze regulamentare, pentru a ști cum să reacționăm

Politehnica Iași este recunoscută a fi un model de civilizație. Luni, noi ne-am dat acceptul ca meciul cu Sepsi să fie amânat. Am făcut asta pentru binele fotbalului românesc, chiar dacă noi puteam profita de oboseala grupării din Sfântu Gheorghe.

Până la expirarea termenului regulamentar în care se poate face amânarea unei partide nu am fost însă informați de o reprogramare, astfel că ne-am făcut programul pentru a juca duminică.

Când echipa era la antrenament, când ne luasem toate măsurile organizatorice, cu 48 de ore înainte de startul meciului, am fost anunțați că acesta va fi amânat. Fără să ne întrebe nimeni nimic! Nu mi se pare deloc normal acest lucru! Așteptăm explicațiile Ligii, pe baze regulamentare, pentru a ști cum să reacționăm”, a afirmat Cornel Șfaițer, potrivit GSP.ro.

Laszlo Dioszegi: ”99% se amână meciul Poli Iași – Sepsi”

Oficialii grupării covăsnene au solicitat amânarea jocului pentru că trupa lui Liviu Ciobotariu ar fi trebuit să evolueze în Copou la mai puțin de 72 de ore de la duelul cu Bodo/Glimt din prima manșă a play-off-ului Conference League, scor 2-2.

Cererea celor de la Sepsi a fost inițial respinsă, deși Poli Iași s-a declarat de acord ca meciul să se dispute în următoarele săptămâni, dar LPF a refuzat pe motiv că acest lucru ”l-ar supăra pe Gică Hagi”, pentru că Universitatea Craiova, următoarea adversară a Farului în campionat, nu a vrut să amâne partida.

Totuși, Laszlo Dioszegi, patronul clubului din Sfântu Gheorghe, a anunțat că reprezentanții Ligii Profesioniste au acceptat în cele din urmă reprogramarea confruntării Poli Iași – Sepsi.

Vă spun că acum vreo jumătate de oră delegatul nostru a fost la sediul LPF și 99% se amână meciul. Nu vrem să fim noi corbul alb, numai noi să avem meciul amânat. Sperăm să se amâne și meciul Farului”, a transmis Laszlo Dioszegi, potrivit Fanatik.

Astfel, Liviu Ciobotariu și elevii săi se vor putea concentra exclusiv pe manșa secundă a play-off-ului Conference League.

  • Returul dintre Bodo/Glimt – Sepsi este programat pe 31 august, de la 19:00, și va putea fi urmărit ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu meciul Farul – Universitatea Craiova, care ar trebui să aibă loc duminică, de la ora 21:30.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL