UE renunţă la tarifele de roaming pentru R. Moldova

R. Moldova drapel
Sursa foto: Sasha Pleshco on Unsplash

Consiliul Justiție și Afaceri Interne a votat joi în favoarea eliminării taxelor de roaming pentru cetățenii Republicii Moldova, conform agendei reuniunii, decizia fiind adoptată după ce Comisia Europeană a adoptat o propunere de includere a serviciului de roaming în Acordul de asociere UE-Republica Moldova.

Potrivit deciziei, de la 1 ianuarie 2024, vizitatorii moldoveni în UE vor putea să își folosească telefoanele mobile în aceleași condiții de preț ca și cum s-ar afla în Republica Moldova, în timp ce călătorii din UE vor beneficia de aceleași drepturi atunci când vizitează Moldova.

Includerea Republicii Moldova în zona UE ”roam like at home” (n.r. (în roaming, ca acasă) este una dintre acțiunile-cheie ale Planului de acțiuni prioritare UE- Republica Moldova, convenit în iunie 2023. Acest plan reprezintă o foaie de parcurs pentru punerea în aplicare deplină a zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător UE- Republica Moldova (DCFTA) și pentru continuarea integrării  acestei țări în piața unică a UE.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL