Radu Stroe dezvăluie care ar putea fi miza secretă a întâlnirii private dintre Băsescu și Viktor Orban

Vicepreședintele PLR, Radu Stroe, a explicat la Antena3 care ar putea fi mizele secrete din spatele întâlnirii private dintre Traian Băsescu și premierul Ungariei, Viktor Orban, chiar în plină campanie electorală pentru fotoliul de la Cotroceni.

”Privitor la vizita lui Orban la Traian Băsescu, cred că sunt jocuri pe seama României. Dar totul trebuie să aibă o limită și anume integritatea României.

Având aceste întâlniri sigur au făcut un troc. Poate voturi pentru PMP la alegerile prezidențiale. Există structuri politice, după modelul EBA în 2009 (n.r.: referindu-se la voturile aduse de PDL Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare din 2009, deși aceasta candida indepedent), de a redirecționa voturi, după principiul 10 voturi mie, restul ție.

Trebuie să nu uităm ceva: întâlnirea lui Băsescu cu Victor Orban, care e reprezentant al PPE, iar toți candidații lui Băsescu sunt și reprezentanții PPE: Iohannis, Udrea, Macovei”, a explicat fostul ministru al Internelor.

Radu Stroe a făcut și un apel către foștii săi colegi din PNL, pornind de la ideea susținerii  unui prezidențiabil, precum Klaus Iohannis, care este, potrivit liderului PLR, într-o colaborare cu Traian Băsescu. ”PNL a pierde tot astăzi, plecând la PPE. Poate își aduc aminte de țară printre altele. Aici nu ne jucăm, nu alegem un primar, ci punem șeful statului, care trebuie să fie un român care să apere România, cu orice preț”, a precizat Stroe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: