Regele Iordaniei spune că nu poate exista pace în regiune fără un stat palestinian

rusia-militari
Sursa foto: Twitter

Regele Abdullah al Iordaniei a declarat miercuri că nu este posibilă pacea în Orientul Mijlociu fără apariţia unui stat palestinian independent alături de Israel, relatează Reuters.

 

Cele mai recente violenţe – care au izbucnit după ce militanţii Hamas au atacat Israelul la sfârşitul săptămânii trecute – au arătat că regiunea nu se va „bucura de stabilitate, securitate sau pace” fără un stat palestinian suveran pe teritoriul pe care Israelul l-a capturat în războiul arabo-israelian din 1967, a declarat regele Abdullah al Iordaniei.

O soluţie cu două state este singura opţiune, a declarat monarhul în faţa deputaţilor, într-un discurs rostit în deschiderea unei noi sesiuni parlamentare. „Regiunea noastră nu va fi niciodată sigură şi nici stabilă fără realizarea unei păci juste şi cuprinzătoare pe baza soluţiei celor două state”, a arătat monarhul.

Soluţia celor două state a fost mult timp fundamentul eforturilor internaţionale de pace, dar procesul este muribund de ani de zile, iar posibilitatea ca acesta să se realizeze a scăzut chiar înainte de reluarea vărsării de sânge.

De când a început cel mai recent conflict, regele Abdullah a fost implicat într-o serie de eforturi diplomatice alături de liderii occidentali şi regionali, îndemnând la acţiuni rapide pentru a detensiona situaţia. Oficiali au declarat că monarhul, pe care preşedintele american Joe Biden l-a sunat, va exprima preocupările regatului în discuţii cu secretarul de stat american Antony Blinken, aşteptat la Amman.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: